Варення з брусниці без варіння, Рецепти кулінарії

Варення з брусниці без варіння

Варення з брусниці без варіння

Варення з брусниці без варіння, Рецепти кулінарії
Рідні простори нашої країни дарують безмежну кількість цілющих рослин, ягід, грибів. Природа дарує все, що потрібно для здоров’я людини, головне вміло і з користю використовувати її дари.

Однією з найбільш корисних лісових ягід є брусниця. Вона росте у хвойних і змішаних лісах з болотистій грунтом. Це унікальна рослина володіє цілющими властивостями, починаючи від листя і стебел, закінчуючи плодами.

Збір врожаю брусниці відбувається з кінця серпня до кінця вересня. Якщо немає можливості самостійно зібрати цю ягоду, її без проблем можна придбати на ринку.

Сама корисна ягода свіжа, навряд чи хто з цим посперечається. Тому при заготівлі брусниці на зиму хочеться максимально зберегти всі незамінні вітаміни, якими вона багата.

найшвидший і надійний спосіб заготівлі — це заморожування. Ще брусницю можна мочити. В моченому вигляді брусничні ягоди зберігаються тривалий час навіть при кімнатній температурі (завдяки вмісту природного консерванту).

А ще з неї можна приготувати живе варення. Його не потрібно варити, тому корисні властивості будуть в цілісності.

Натуральне брусничне варення

Для того щоб зробити варення з брусниці, потрібно взяти:

  • ягоди брусниці — 1 кг;
  • цукровий пісок — 1-1,2 кг

Приготування:

Ягоди потрібно ретельно перебрати, видалити сміття, недостиглі, м’яті і підгнилі плоди. Зіпсованою брусниці бути не повинно, інакше в подальшому може розпочатися бродіння. Далі її треба промити, краще під проточною водою. Розподілити тонким шаром на рушник, щоб вбралася зайва волога, і ягоди трохи обсушились.

Заздалегідь підготувати банки (простерилізувати будь-яким способом). Чистий брусницю насипати тонким шаром в кожну баночку, пересипати цукром. Так потрібно робити до наповнення банки (шар ягід — шар піску). Зверху прикрити кришкою, поставити стерилізувати (0,5 л — 10 хвилин). Можна приготувати варення без цукру, тоді воно вийде у власному соку.

Протерте варення з брусниці

Підготовлені ягоди брусниці потрібно частинами поміщати в друшляк і бланшувати в киплячій воді протягом 2-3 хвилин. Замість цього можна залити ягоди окропом, через деякий час воду злити. Це необхідно для видалення зайвої гіркоти. Потім ягоди потрібно протерти через сито або потовкти товкачем. Потрібно намагатися мінімізувати контакт продукту з металевими предметами (щоб зберегти вітаміни). Додати цукровий пісок, дуже часто заважати, щоб цукор повністю розчинився.

У гарячі банки розкласти масу, закрити кришками. Зберігати в холодильнику.

Взимку баночка брусничного варення — істинний лікар і борець із застудою і грипом (та іншими хворобами).

Короткий опис статті: збір брусниці Рідні простори нашої країни дарують безмежну кількість цілющих рослин, ягід, грибів. Природа дарує все, що потрібно для здоров’я людини, головне вміло і з користю використовувати її…

Джерело: Варення з брусниці без варіння — Рецепти кулінарії