Напої з брусниці. Як приготувати напій з брусниці. Як приготувати смачні

Напої з брусниці

Брусниця чимось нагадує журавлину, але більш пружна і менш соковита. В середині літа починається активний збір брусничної ягоди, яка здавна славиться своїми цілющими властивостями і активно застосовується в народній медицині. Якими властивостями володіють домашні журавлинні напої і як їх приготувати самостійно, читайте трохи нижче.

Зміст
Зелений чай з брусницею і апельсином

Як відомо, зелений чай є потужним антиоксидантним засобом, апельсин багатий вітаміном С, а брусниця за складом корисних речовин перевершує навіть знаменитий імбир. До речі, його теж можна додати в цей чай. Тому не дивно, що зелений чай з апельсином і брусничными ягодами дуже корисний при:

  • простудних захворюваннях;
  • зневодненні;
  • гіпертонії;
  • серцевої недостатності;
  • ожирінні;
  • туберкульозі;
  • хворобах сечостатевої системи;
  • онкології;
  • жіночих захворюваннях і ін
  1. Тридцять грам брусничних ягід і кілька часточок свіжого апельсина попередньо розім’яти виделкою. Краще всього це зробити безпосередньо в заварювальному чайнику.
  2. Додати десять грам зеленого чаю, корицю і м’яту за смаком.
  3. Залити заварку 500 мл окропу і дати настоятися мінімум десять хвилин.

Напій виходить дуже насичений і ароматний. Для лікувального ефекту рекомендується пити брусничний чай за півгодини до початку трапези кілька разів в день. Напої з брусниці. Як приготувати напій з брусниці. Як приготувати смачні

Молочний коктейль з брусницею і медом

Молоко є джерелом білка, а брусниця багата цілим вітамінним комплексом. Тому такий коктейль цілком може замінити повноцінний сніданок, полуденок і навіть вечерю. Готується цей напій дуже швидко:

  1. В чашу блендера насипте половину склянки ягід і чайну ложку меду.
  2. Збийте брусницю з медом до утворення однорідної маси.
  3. Додайте півтори склянки молока і ще раз збийте.
  4. Готовий коктейль можна прикрасити листочком м’яти або меліси.

Напої з брусниці. Як приготувати напій з брусниці. Як приготувати смачні

Морси з брусниці

Морс — це смачний і дуже освіжаючий напій. А брусничний морс ще й корисний для здоров’я всіх органів і систем в організмі. Щоб приготувати у себе на кухні, потрібно:

  1. Збити один стакан ягід в блендері до кашки.
  2. Додати півтора літра очищеної води і проварити на повільному вогні одну хвилину після закипання.
  3. напій Остудити і процідити через марлю. Морс готовий.

Напої з брусниці. Як приготувати напій з брусниці. Як приготувати смачні

Компот з брусниці та яблук

Бруснично-яблучний компот — це корисний вітамінний напій, який чудово вгамовує спрагу і насичує організм необхідними мікроелементами і речовинами. А приготувати такий компот зовсім нескладно:

  1. Один кілограм подрібнених яблук опустіть в каструлю з киплячою водою (три літри).
  2. Проваріть яблука п’ять хвилин і всипте в майбутній компот один кілограм брусниці, склянку цукру або меду і м’яту за бажанням. Проваріть компот ще 10-15 хвилин.

Напої з брусниці. Як приготувати напій з брусниці. Як приготувати смачні

Смузі з брусницею

Процес приготування будь-якого смузі становить всього кілька хвилин, але при цьому користь від цього напою дуже велика. Смузі — це страва, яка:

  • не створює важкість у шлунку;
  • швидко перетравлюється і засвоюється;
  • бореться із зайвою вагою;
  • зміцнює захисні властивості організму;
  • забезпечує організм цінними вітамінами і речовинами та ін

Щоб приготувати брусничний смузі, потрібно:

  1. Помістити в чашу блендера половину авокадо, два банана, стакан брусниці, склянку води, столову ложку меду і жменю листя шпинату.
  2. Все подрібнити до отримання густого коктейлю.
  3. Розлити смузі по порційним склянках або келихах і прикрасити листям м’яти або ягодами.

Напої з брусниці. Як приготувати напій з брусниці. Як приготувати смачні

Вино з брусниці

Брусничне вино володіє приємним смаком і витонченим ароматом. Щоб приготувати цей напій, потрібно:

  1. Брусничні ягоди (чотири кілограми) добре перебрати, промити і розім’яти виделкою або блендером до отримання пюре.
  2. Залити пюре двома літрами чистої води і настоювати в теплому місці рівно п’ять днів.
  3. Отриманий сік потрібно ретельно процідити через марлю, додати два кілограми цукру або меду і півтора літра води.
  4. Настояти майбутнє вино в теплому місці до закінчення процесу бродіння, процідити через марлю і відстояти протягом двох місяців у прохолодному місці. Брусничне вино готове.

Короткий опис статті: збір брусниці

Джерело: Напої з брусниці. Як приготувати напій з брусниці. Як приготувати смачні і корисні брусничні напої, покрокові рецепти